Untitled Document
 
www.kamusdialek.com
 
            1036 dialek      537 penulis
Kami Percaya dengan Kamus Terbuka
jadi sebahagian daripada kami dengan menulis dialek anda sendiri
  home kamus dialek tambah  
rawak A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z  #
terbaru terbaik terburuk
Terbaru
 

nero @ jenero

2015 August 29
tertidur,terlelap.
saya tertido awal malam tadi.
kelate: kawe nero @ jenero awa male tadi.   gannu: kawang nero @ jenero awa malang tadi   
dicatat sebagai dialek: kelate  kawe nero @ jenero awa male tadi   
ditulis oleh: koko
0          0                
 
 

mak ko ijau

2015 August 09
joe yang jelek
jilake mak kau ijau joe.
#kipidap   #hijau   #sowhat   
dicatat sebagai dialek: makam mahsuri   
ditulis oleh: joe dksh
2          0                
 
 
 
 

Mastas

2015 August 05
Pengiktirafan darjat / kedudukan tertinggi yang diberikan oleh sekumpulan komuniti sebagai tanda penghargaan / penerimaan terhadap sumbangan / ilmu yang anda miliki.

*Pengiktirafan ini lazimnya di pertuturkan di kalangan sahabat-sahabat rapat yang memiliki corak pemikiran yang lebih kurang serupa / sekepala.
Ali: Min, ko tahu ke macam mana nak usha awek depan umah nie?
Min: Sorry la Li, tang tu ko kena tanya Fared. Dia kan Mastas of Jubo.

Zam: Wei, ak tak reti la kira benda alah nie.
Lindan: Jgn risau. Aku kan ada.
Zam: Thank u, Mastas!
mastas   mas   tas   master   sifu   power   hebat   champion   otai   
ditulis oleh: Hwang Rong Er
3          0                
 
 

pongteng

2015 July 31
Secara ponteng utk main ping pong
Eh jom gi pongteng ku bosan doh
Pingpong   pong   teng   
dicatat sebagai dialek: Subang Jaya   
ditulis oleh: Lion
0          0                
 
 

wek jang

2015 July 31
Gadis cantek yang tinggi (awek panjang)
Eh tengok wek jang tu wooiiiii!
Wek   jang   awek panjang   
dicatat sebagai dialek: Subang Jaya   
ditulis oleh: Lion
0          0                
 
 

Jintaraponggol

2015 June 24
Nakal/Jahat tahap jin/bapak jin.
Sumar: Jintaraponggol punya Sabdul..!
Kassim Son: Apehal dengan dia?
Sumar:Ada ke patut diletaknya paku kat kerusi aku..habis bocor punggung aku...!
Jin   Bapak Jin   Jin tak ada otak   
dicatat sebagai dialek: Entire Malaysia pun boleh guna   
ditulis oleh: Zul Handy Black dalam filem Mantera
0          0                
 
 

Behave

2015 June 19
Beradab, Sopan
Eh kau kenape perangai teruk sangat haa! Mulut tu.. Jagelah sikit! Cakap bende elok sikit! Behave please!!! Ni last aku tegur korang sume!
beradab   sopan   attitude   
dicatat sebagai dialek: international language   
ditulis oleh: unknowns
0          1                
 
 
  • terbaru
  • terlama






  • derma rumah anak yatim




    jom gi kuliah